Български
English (UK)
Deutsch
Русский
 
 
ПЛАВАНИЯ

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО
ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ


Едно незабравимо пътешествие, изпълнено с легенди за пирати, златни съкровища, затворници и бохеми.

В 09:00 часа се качваме на борда на Paradise Sailing, където ще Ви посрещнат нашия Капитан и професионален екипаж с напитка за „Добре дошли“. След като Ви запознаят с инструкциите и програмата на пътуване, вдигаме котва и се отправяме на една вълнуваща морска разходка до най-популярният остров в Бургаският залив - остров Света Анастасия.

Този малък на площ вулканичен остров съхранява и до днес своите тайни, за които се разказват легенди за пиратски набези, викингски нашественици, тайни подземия и дори златно съкровище, което се пази от призрака на загинал пират. Света Анастасия е единственият български остров, на който има църква. Храмът „Успение Богородично“, е част от манастир, датиращ от 14-15 век. След 1923 г. Островът е превърнат в затвор. В 60-80 години на 20 век островът е бил любимо място на бохеми и творци от Бургас. Днес островът е една от най-посещаваните туристически атракции в района.

Докато пътуваме към Света Анастасия, на Ваше разположение са барът, който предлага топли и безалкохолни напитки, бира, дребни сладки и соленки, кроасани. Музиката и нашият екипаж ще се погрижат за доброто Ви настроение.

Около 11:00 часа акостираме при остров Света Анастасия. Не пропускайте да стигнете до Морският фар, от който се открива гледка към скалните феномени „Гъбата“, „Пиратския кораб“ и „Драконът“, или да отидете до Портите на Слънцето. Докато се разхождате или просто мързелувате на малкият плаж, ще бъде приготвен и сервиран богат обяд на борда на катамарана. Време е за връщане към пристанище Несебър, отново с музика, освежаващи напитки и много веселие.

В 16:00 часа акостираме на пристанище Несебър, откъдето автобусите ни ще Ви върнат на Вашата спирка.

Продължителност 8 часа
Начало 09:00 часа
Край 16:00 часа
Място пристанище Несебър